DOF   Dansk Orienterings-Forbund Hovedsponsor: TRIMTEX

Trænerkataloget

Udskriv siden

O-løb på skitsekort.

Øvelse T17
Emne: Forenkling
Tekst: Der sættes en almindelig orinteringsbane ud. Gerne let lettere end en normal bane for målgruppen. Og der skal gerne være tydelige ting at orientere efter på hvert stræk.

Løberne får udleveret papir og blyant og skal så tegne deres eget kort med de terrængenstande de vil bruge til orientere med undervejs.
Det kan være en fordel at ligge papiret direkte ovenpå kortet for at aftegne baneforløbet. Det kan også være en god ide at snakke om hvilke terrængenstande der vil være mest relevante at bruge til at orientere efter.
Sæt gerne en tidsgrænse for indtegningen 15-30 min. Ellers vil løberne ofte tegne alt for mange detaljer. Men kan også sige at der maksimalt må være f.eks. 3 terrænformationer på hvert stræk. Husk at tage medianer eller nordpil på kortet.
Efter løbet er det godt at snakke om hvor der var for mange eller for få ting tegnet på kortet. Ofte vil løberne blive overrasket over hvor nemt det var at orienterer efter skitsekortet.

Hvis det ikke er kendt terræn kan være en god ide at give løberne det rigtige kort med i tilfælde af at de løber helt skævt.
Formål: Lære at forenkle kortbilledet.
Varighed: 1 time +
Materialer: Papir og blyanter, skærme